Нека да бъдем малко по-смирени. Това пожела по БНТ здравният министър Асен

...
Нека да бъдем малко по-смирени. Това пожела по БНТ здравният министър Асен
Коментари Харесай

Меджидиев, доволен от свършеното, с нетърпение се връща при пациентите

Нека да бъдем малко по-смирени. Това пожела по Българска национална телевизия здравният министър Асен Меджидиев. Той благодари на премиера и президента, че не се месили в работата на министрите. Единствено им заръчали да работят в полза на България. Лекото беше, че бяхме екип, показа министърът.

Много съм благополучен, че ще има кабинет, посочи Меджидиев. С голямо неспокойствие се връща при пациентите. За оферти за поста здравен министър в съвместния проектокабинет на ПП/ДБ и ГЕРБ/СДС Христо Хинков той има положителни усещания и има вяра, че ще продължи започнатото.

Близо 1,4 милиона дози ваксини ще бъдат унищожени. Вече няма да купуваме ваксини, които не ни трябват. Ковид към този момент е като елементарен грип, съобщи Меджидиев. Грипът тази година даже бил по-тежък от коронавирус.

Вътрешен одит проверява болничното заведение в Котел. Болницата е водена към тенденциозен банкрут, стана ясно от думите му. Деца са връщани без никакво съображение. Проблемът е решен и болничното заведение ще работи, безапелационен бе Асен Меджидиев.

Важно е да се приеме бюджета на НЗОК, сподели още той. Има механизми да се помогне на системата без увеличение на здравната вноска.

В края на този месец или при започване на юли ще имаме два хеликоптера за въздушната незабавна помощ. Собствен хеликоптер ще имаме през декември. 7 пъти по време на мандата ни се наложи да транспортираме пациенти по въздух, показа здравният министър.

България се оправи с рецесията с медикаменти, удовлетворен е Асен Меджидиев.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР